Interesse wekken door de juiste context te kiezen

Een content marketing strategie voor verkoop is nogal een uitdaging. Je verlegt namelijk de aandacht van algemene interesse naar je product of dienst. Wat je binnen de belevingswereld van je doelgroep op een onweerstaanbare manier uitlicht.

content-marketing-strategie-verkoop

Content marketing strategie voor verkoop

Bij content marketing moet je de aandacht van je doelgroep verdienen. Je wilt inspelen op hun interesses, zodat ze de moeite willen nemen om naar je te luisteren. Het is logisch dat de doelstelling daarom eerder kwalitatief dan kwantitatief van aard is.

Toch geldt dat bijvoorbeeld het aantal impressies van een social media post een doelstelling kan zijn. Als je een statement wilt maken dat onderdeel is van je content marketing strategie, kun je je doelgroep daar in één oogopslag mee bereiken. Zeker als je naam nog relatief onbekend is.

Inhoud van content

Content betekent letterlijk: inhoud. In het geval van naamsbekendheid is het verstandig om inhoudelijk dicht bij je corebusiness te blijven. Simpel voorbeeld: een doe-het-zelf zaak die instructievideo’s maakt over het gebruik van gereedschap. In dat geval help je je doelgroep en snappen ze dat ze bij jou aan het juiste adres zijn voor advies en aanschaf van gereedschap. 

Onderscheid je je eerder met hoé je iets doet? Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid? Dan kun je je met dat verhaal richten op een specifieke doelgroep. Die staan namelijk al open voor het thema duurzaamheid en kun je via die weg wijzen op jouw merk.

Platform voor content marketing

Omdat aandacht van je doelgroep in deze fase vaak nog beperkt is, wil je het liefst een platform kiezen waar de kans op een eerste ontmoeting het grootst is. In het voorbeeld van de doe-het-zelf zaak is zoekgedrag via Google of YouTube een goede aanleiding.

Speel je in op de bestaande interesse van je doelgroep? Dan kom je misschien uit op een magazine waar je met advertorials de ruimte krijgt om je verhaal te doen. Of benader een influencer die past bij je merk en een publiek heeft om jouw boodschap over te brengen. 

Klaar om je verkoop te verhogen met content marketing? Download de MerkZe app en ga aan de slag! Kom je er zelf niet uit? Dan kun je de activiteit altijd vrijblijvend doorsturen naar een specialist.