De aandacht van je doelgroep verdienen en vasthouden

Het grote voordeel aan je eigen website is dat je alles in eigen hand hebt. Dit kan ook helpen bij leadgeneratie. Uiteindelijk doel is het ontvangen van contactgegevens. Daarmee kun je gericht aanbiedingen doen of een nieuw product onder de aandacht brengen. 

leadgeneratie-campagne

Leadgeneratie met website

Op je website kun je verschillende statistieken bijhouden als het gaat om leads genereren. Wat waardevol voor jouw merk is hangt af van je product of dienst, doelgroep en de opvolging die je in gedachten hebt als het gaat om leads. 

Is een websitebezoek voldoende, omdat je met cookies gerichte remarketing kunt doen? Of hecht je meer waarde aan hoe lang een bezoeker blijft? Dat kan het geval zijn als je bijvoorbeeld een pop-up toont zodra iemand je website wil gaan sluiten. 

Inhoud van je website

Een website waarmee je leads genereert richt je technisch of inhoudelijk optimaal in. Cookies zijn een voorbeeld van techniek, waar je buiten je website weer profijt van kunt hebben. Je weet precies waar een bezoekers geweest is en kunt daar met advertenties op terugkomen. 

Een inhoudelijke afweging is de route die bezoekers volgen op je website. Voor het genereren van leads wil je je doelgroep (afhankelijk van het onderwerp) stap voor stap meenemen in wat je te bieden hebt. De kans dat ze per e-mail op de hoogte worden gehouden wordt zo steeds groter.

Platform voor leadgeneratie

Om leads te genereren met je website, moet je eerst zorgen dat je doelgroep je website weet te vinden. Daar kun je weer veel andere platformen voor inzetten. Heb je een sneakerzaak? Zorg dan dat dagjesmensen je online kunnen vinden en door kunnen klikken naar je website.

Heb je zelf nog geen groot mailbestand? Dan kun je ook eens proberen om via e-mail van andere bedrijven bezoekers naar je website te trekken. Stel dat jij een dienst biedt die perfect aansluit op een product dat je zelf niet verkoopt? Andere bedrijven zullen niet zomaar reclame voor je maken, maar als het relevant voor hun doelgroep is en jij er iets tegenover stelt weet je het maar nooit!

Klaar voor een leadgeneratie met je website? Download de MerkZe app en ga aan de slag! Kom je er zelf niet uit? Dan kun je de activiteit altijd vrijblijvend doorsturen naar een specialist.