Je doelgroep voorzien van informatie waar ze naar op zoek zijn

Leads genereren met SEO doe je door rondom je product of dienst relevante informatie te bieden. Zoals blogs om consumenten door een keuzeproces heen te loodsen. Als je doelgroep op basis van deze zoekopdrachten bij jou uitkomt, is een deal niet ondenkbaar!

leadgeneratie

Leads genereren met SEO

In de zoekresultaten verschijnen in het voorstadium van een verkoop, leidt idealiter tot bezoekers naar je website. Daar kun je ze vervolgens precies laten doen wat je wilt, bijvoorbeeld de inschrijving voor een nieuwsbrief of producten bekijken. 

Zoekmachines proberen echter om de gezochte informatie zoveel mogelijk op hun eigen platform aan te bieden. Dan zijn de doelstellingen impressies of lezers/kijkers het maximaal haalbare. Houd er dus rekening mee dat je soms heel weinig ruimte hebt om een lead te genereren. 

Inhoud van advertenties

Leads generen draait in veel gevallen om vertrouwen winnen. Je doelgroep weet dat ze bij jou aan het goede adres zijn en daar kun je met SEO goed op inspringen. Verkoop je bijvoorbeeld televisies? Verpak het advies dat je anders in de winkel zou geven dan in een serie met blogs. 

Vertrouwen win je ook door positieve klantervaringen te delen. Zeker bij lokale zoekopdrachten, verschijnen de beoordelingen naast je bedrijfsnaam en locatie op bijvoorbeeld Google Maps. Je kunt je binnen een activiteit dus ook richten op het verzamelen van reviews. 

Platform voor SEO

De plek waar je in zoekresultaten wilt verschijnen om leads te genereren hoeft niet per se Google te zijn. Ben je vooral B2B bezig? Dan is LinkedIn misschien dé plek waar je gevonden wilt worden. Je doelgroep ziet dan namelijk direct wie uit hun netwerk als met jou verbonden zijn en dat wekt vertrouwen. 

Ook platforms zonder zoekfuncties kunnen relevant zijn voor SEO. Zo houden de algoritmes van Google rekening met hoe vaak en hoe goed pagina’s op jouw website bekeken worden. Door bestaande leads met e-mail naar een specifieke pagina te trekken zal die hoger gaan scoren. 

Klaar om leads te genereren met SEO? Download de MerkZe app en ga aan de slag! Kom je er zelf niet uit? Dan kun je de activiteit altijd vrijblijvend doorsturen naar een specialist.