Geef je merk een boost door tijdelijk de aandacht op te eisen

Wil je je bekendheid op korte termijn een flinke boost geven? Dan kun je naamsbekendheid vergroten met campagne door tijdelijk alle aandacht opeisen. Het begint bij een pakkende boodschap waarmee je in één oogopslag de aandacht trekt van je doelgroep.

naamsbekendheid-vergroten

Naamsbekendheid vergroten met campagne

Een campagne is altijd tijdelijk van aard, terwijl je de bekendheid die je ermee bereikt natuurlijk het liefst blijvend wilt laten zijn. Omdat een campagne vaak omvangrijk is, kun je meerdere doelstellingen bepalen waarmee je bekendheid toeneemt op verschillende niveaus.

Het aantal impressies van je campagne toont aan hoe wijdverspreid die is. Bij een brede doelgroep kan dit bijvoorbeeld een goed begin zijn. Als je bij die groep eenmaal een zaadje hebt gepland, kan de volgende fase in de campagne aansturen op conversie. Zoals het aanvragen van meer informatie of het meedoen aan een prijsvraag.

Inhoud van je campagne

Een campagne kan heel zichtbaar of juist meer subtiel zijn. Amusement is een duidelijk voorbeeld van inhoud die op moet vallen. Breng je liever een belangrijk onderwerp breed onder de aandacht, dan kun je dat bijvoorbeeld aan de hand van een onderzoek publiceren. 

Ook op inhoudelijk gebied kun je meerdere vormen inzetten. Wil je je merk bijvoorbeeld onder de aandacht brengen op basis van duurzaamheid? Dan kun je beginnen met klantervaringen en in navolging daarop bied je achtergrondinformatie over de herkomst van je producten. 

Platform voor je campagne

Wil je een campagne écht goed onder de aandacht brengen? Dan maak je gebruik van meerdere platformen die je boodschap op een afwisselende maar samenhangende manier onder de aandacht brengen. Begin bijvoorbeeld op de plek waar je het meeste bereik hebt en deel daar een generieke boodschap.

Vervolgens kun je op andere platformen doelgroepen segmenteren en bereiken met een specifieke of zelfs gepersonaliseerde boodschap. Zo begint de publicatie van je onderzoek waarschijnlijk in de krant en kun je daar op social media op voortborduren.

Klaar om je naamsbekendheid te vergroten met adverteren? Download de MerkZe app en ga aan de slag! Kom je er zelf niet uit? Dan kun je de activiteit altijd vrijblijvend doorsturen naar een specialist.