Met je online visitekaartje een goede eerste indruk maken

Naamsbekendheid vergroten met je website is allereerst een kwestie van indruk maken. Bezoekers kunnen in één oogopslag beslissen dat jouw merk niet is wat ze zoeken. En dat kan dus ook betekenen dat je die bezoeker nooit meer terugziet.

naamsbekendheid-vergroten

Naamsbekendheid vergroten met je website

Dát je een website nodig hebt is vaak wel duidelijk, maar het waarom heb je niet altijd even scherp. Als het gaat om bekendheid genereren zijn er meerdere statistieken waar je waarde aan kunt hechten. Wil je bijvoorbeeld een eerste schifting aanbrengen binnen je doelgroep? Dan kun je sturen op zoveel mogelijk bezoekers.

In plaats van kwantiteit kun je ook voor kwaliteit gaan, om bezoekers zolang mogelijk te laten blijven of zoveel mogelijk pagina’s te laten bezoeken. Of wil je verschillende doelgroepen op hele specifieke pagina’s binnen laten komen? Pas daar je doelstelling dan op aan. 

Doel van je website

De eerste ontmoeting kun je zo goed mogelijk aan laten sluiten op jouw doel én dat van de bezoeker. Zorg natuurlijk dat visueel alles klopt en goed vindbaar is. Maar bevestig ook heel concreet dat de bezoeker bij jou aan het juiste adres is. Op een manier die jouw doelgroep aanspreekt en uitnodigt om zich verder te verdiepen in je merk.

Welke boodschap zorgt ervoor dat nieuwe bezoekers geïnteresseerd raken in je merk? Overtuig je ze met je expertise? Of is het onderwerp relatief onbekend en plaats je ervaringsdeskundigen op de voorgrond? Maar als je product voor zich spreekt kun je die ook een prominente plek geven.  

Inhoud van je website

Als je bekendheid relatief klein is, zal je website niet zomaar veelvuldig bezocht worden. Daarom heb je andere platformen nodig om verkeer naar je website te leiden. De kans van slagen is het grootste als het gebruik van een bepaald platform past bij het doel dat jij hebt met je website. Zo sluit een hele specifieke landingspagina aan bij het vluchtige karakter van social media.

Is er een fysieke plek waar jouw doelgroep zich concentreert? Dan werkt een flyer met verwijzing naar je website daar misschien goed om hele betrokken bezoekers naar je website te krijgen. Google is natuurlijk ook een waardevolle bron, dus zorg dat de belangrijkste gegevens in ieder geval terug te vinden zijn op je website. 

Klaar om je naamsbekendheid te vergroten met je website? Download de MerkZe app en ga aan de slag! Kom je er zelf niet uit? Dan kun je de activiteit altijd vrijblijvend doorsturen naar een specialist.