Je product of dienst goed vindbaar maken

Een SEO strategie voor verkoop betekent vooral dat je de zaken technisch op orde hebt. Je online kanalen moeten samenhang vertonen, zodat de algoritmes van zoekmachines ervan overtuigd zijn dat je te bieden hebt wat hun gebruikers zoeken.

SEO-strategie-verkoop

Verkoop met SEO strategie

Het is niet mogelijk om binnen de omgeving van online zoekmachines transacties te voltooien. Toch wordt de strijd om de klant vaak al beslist op bijvoorbeeld Google. Je doelgroep oriënteert zich op de eerste zoekresultaten en besluit om wel of niet op jouw link te klikken.

Het is dus logisch om bezoekers naar je website als doel te hebben, zodat je op je eigen platform de verkoop tot stand brengt. Maar verkoop je niet online? Dan wil je misschien een ander conversiedoel stellen zoals contact opnemen via een formulier of een offerte aanvraag. 

Inhoud van zoekmachine optimalisatie

Om je SEO strategie voor verkoop te bepalen bedenk je welke termen je zelf zou gebruiken in de zoektocht naar jouw product of dienst. Maar baseer je ook zeker op de data die Google prijsgeeft. Zo vullen zoekmachines tijdens het typen je zoekopdracht automatisch aan op basis van zoekgedrag. 

Houd verder rekening met concurrentie op veel gebruikte zoektermen en wees realistisch met welke resultaten haalbaar zijn. Je kunt je bijvoorbeeld ook focussen op een niche met hele specifieke zoekopdrachten. Zo richt je je niet op kwantiteit maar op kwaliteit.

Platform voor zoekmachine optimalisatie

Een SEO strategie betekent niet dat je je alleen op Google hoeft te richten. Behalve dat Google ook kijkt naar hoe je bijvoorbeeld social media kanalen gebruikt, maken andere platforms zoals YouTube en grote blogs ook gebruik van zoekmachines om de beste resultaten te tonen. 

Heb je zelf een omvangrijke webshop? Onderschat dan ook de waarde van je eigen zoekfunctionaliteit niet. Bezoekers willen snel verschillende producten vinden. Als de verschillen tussen die producten klein zijn moet je precies inspelen op het zoekgedrag van je klant. 

Klaar om je verkoop te verhogen met SEO? Download de MerkZe app en ga aan de slag! Kom je er zelf niet uit? Dan kun je de activiteit altijd vrijblijvend doorsturen naar een specialist.