Het je bestaande klanten makkelijk maken

Met je website aan klantloyaliteit werken zorgt ervoor dat het voor trouwe klanten voelt of ze thuiskomen op je website. Zorg daarom dan ook voor een vertrouwde en gepersonaliseerde omgeving. Veel merken maken gebruik van een Mijn Omgeving of account waardoor klanten meer binding krijgen met je product of dienst.

website-voor-klantloyaliteit

Klantloyaliteit dankzij je website

Bestaande klanten kunnen verschillende doelen hebben als het gaat om een websitebezoek. Daardoor krijgt je website een meer faciliterende rol. Dat betekent niet dat je zelf geen doelstelling kunt vastleggen om met je website te werken aan klantloyaliteit.

Wil je klanten bijvoorbeeld zo snel en zo goed mogelijk informeren? Dan is je doel misschien korte bezoektijd of een bepaalde landingspagina. Wil je juist zorgen dat klanten je website regelmatig blijven bezoeken? Dan zijn het aantal bezoekers of pagina’s een goed meetpunt.

Inhoud van je website

Klantloyaliteit draait om het opbouwen van een band met je klanten. Hoe sterk die band wordt is natuurlijk wel afhankelijk van wat je ze op je website te bieden hebt. Geef klanten bijvoorbeeld inzicht of doe ze persoonlijke aanbiedingen. Als het maar waarde toevoegt.

Soms hebben klanten blijvend de bevestiging nodig dat ze goed zitten bij jou. Dan kunnen ervaringen van andere klanten daarbij helpen. Maar kiezen ze jouw merk op basis van bijvoorbeeld duurzaamheid? Geef dan achtergrondinformatie om dat te blijven benadrukken.

Platform voor klantloyaliteit

Bestaande klanten weten je website niet vanzelfsprekend te vinden. Natuurlijk is het heel erg afhankelijk van je business, maar bedenk altijd waar je klanten zich bevinden en op welke manier ze het liefst geïnformeerd worden. En welke rol je website daarin kan spelen.

Een goed voorbeeld van dienstverlening is inzicht in energieverbruik. Daar kun je maandelijks per e-mail een update over sturen, met de mogelijkheid tot verdieping op de website. Maar ook door papieren vouchers met QR-codes uit te delen aan klanten kun je ze zich bijzonder laten voelen.

Klaar om klantloyaliteit te creëren met je website? Download de MerkZe app en ga aan de slag! Kom je er zelf niet uit? Dan kun je de activiteit altijd vrijblijvend doorsturen naar een specialist.